Hríbové krupoto
Potrebujeme:
jačmenné krúpy, cibuľa, kuracie prsia (nemusia byť), šampiňóny alebo lesné hríby podľa chuti, maslo, soľ, korenie, kurkuma, sladká červená paprika, petržlenová vňať
Krúpy si namočíme cez noc. Na druhý deň vodu zlejeme a uvaríme v hrnci do mäkka ako ryžu.
Cibuľku nakrájame na drobno (ja som mala jarnú, ale môže byť aj normálna) a orestujeme na olivovom oleji a masle.
Pridáme kuracie prsia a všetko spolu orestujeme.
Keď nám mäso zbledne, tak pridáme nakrájané hríby alebo šampiňóny.
Pridáme korenie podľa chuti. Ja som pridala aj kurkumu a sladkú červenú papriku.
Všetko spolu podusíme a môžeme podliať troškou vody.
Keď sú hríby a mäso hotové, tak pridáme uvarené krúpy.
Premiešame a na zjemnenie pridáme maslo.
Necháme trochu prevrieť, aby nám omáčka mierne zhustla a na záver pridáme petržlenovú vňať.
Premiešame a môžeme servírovať 😊.
Dobrú chuť.
Komentáre
Zverejnenie komentára