Domáca flapjack tyčinka

Pri snahe zdravo sa stravovať veľmi často narazíme na problém nedostatku času, prípadne že nič zdravé nie je po ruke, keď príde hlad. Kľúčom k tomu, ako toto prekonať je na jednej strane mať doma dostatok zdravých potravín a na druhej strane mať jedlo nachystané tak trošku do zásoby. Nie každé jedlo sa dá nachystať dopredu, ale tu je jeden tip na zdravý snack, ktorý si viete jednoducho pripraviť aj na viacej dní dopredu. Rýchlo si ho tak viete pribaliť aj na cesty, do práce, či do školy a môže to byť zdravá desiata, či niečo malé pod zub pred tréningom, čo Vám dodá dostatok energie. Vyskúšajte tieto domáce ovsené flapjack tyčinky s ovocnou chuťou a chrumkavými orechami, ktorých príprava je rýchla a jednoduchá 😊.

Potrebujeme:
2 hrnčeky ovsených vločiek
2 jablká
hrsť sušených hrozienok
1/2 hrnčeka vlašských orechov
2 PL strúhaného kokosu
2 ČL škorica
3 PL med
80-90 ml voda

Deň vopred si v menšej miske zalejeme hrozienka studenou vodou, cca 80-90 ml vody. Hrozienka napučia a do zmesy použijeme aj vodu, v ktorej boli namočené. Ovsené vločky si pomelieme v sekacom mixéry. Nemusia byť pomleté úplne na múku, stačí len mierne a preložíme do misky. Jablká očistíme, ošúpeme, pokrájame na kocky a spolu s hrozienkami a šťavou ich rozmixujeme na kompaktnú hmotu v sekacom mixéry. Opäť to nemusí byť úplne na hladkú kašu, môžu tam byť sem-tam aj väčšie kúsky. V miske si zmiešame mokrú zmes, ovsené vločky, kokos, škoricu a orechy, ktoré tiež mierne pomelieme na menšie kúsky. Pridáme med alebo iné tekuté sladidlo podľa chuti a všetko spolu dobre premiešame. Hmotu následne natlačíme do formy na pečenie menších rozmerov. Môžeme buď vystlať papierom na pečenie alebo použiť silikónovú formu. Pečieme na 150 stupňov cca 20 - 25 minút do zlatista. Potom už len stačí pokrájať na želanú veľkosť a hotovo . Ak chcete môžete tyčinku vylepšiť ešte troškou orieškového masla, ja som si dala arašidové, posypala škoricou a bolo to mňam 😊.

Dobrú chuť.

Komentáre

Obľúbené príspevky