Domáca flapjack tyčinka
Potrebujeme:
2 hrnčeky ovsených vločiek
2 jablká
hrsť sušených hrozienok
1/2 hrnčeka vlašských orechov
2 PL strúhaného kokosu
2 ČL škorica
3 PL med
80-90 ml voda
Deň vopred si v menšej miske zalejeme hrozienka studenou vodou, cca 80-90 ml vody. Hrozienka napučia a do zmesy použijeme aj vodu, v ktorej boli namočené. Ovsené vločky si pomelieme v sekacom mixéry. Nemusia byť pomleté úplne na múku, stačí len mierne a preložíme do misky. Jablká očistíme, ošúpeme, pokrájame na kocky a spolu s hrozienkami a šťavou ich rozmixujeme na kompaktnú hmotu v sekacom mixéry. Opäť to nemusí byť úplne na hladkú kašu, môžu tam byť sem-tam aj väčšie kúsky. V miske si zmiešame mokrú zmes, ovsené vločky, kokos, škoricu a orechy, ktoré tiež mierne pomelieme na menšie kúsky. Pridáme med alebo iné tekuté sladidlo podľa chuti a všetko spolu dobre premiešame. Hmotu následne natlačíme do formy na pečenie menších rozmerov. Môžeme buď vystlať papierom na pečenie alebo použiť silikónovú formu. Pečieme na 150 stupňov cca 20 - 25 minút do zlatista. Potom už len stačí pokrájať na želanú veľkosť a hotovo . Ak chcete môžete tyčinku vylepšiť ešte troškou orieškového masla, ja som si dala arašidové, posypala škoricou a bolo to mňam 😊.
Dobrú chuť.
Komentáre
Zverejnenie komentára