Proteínové lievance bez múky
Na prípravu cesta som použila WPC proteín s vanilkovou príchuťou od Hriňovskej Mliekarne Koliba. Výborne sa v ceste rozmiešal a dodal lievancom lahodnú a sladkú chuť.
Proteínov je v dnešnej dobe dostupných už skutočne veľmi veľa, preto vybrať ten správny a hlavne kvalitný je niekedy náročné. Tento proteín je však od slovenského výrobcu, neobsahuje žiadne zbytočné prídavné látky (ako rôzne gumy a zahusťovadlá) a navyše ho kúpite aj v COOP Jednote. Viac si môžete prečítať na stránke Mliekarne Koliba.
Takže poďme sa pozrieť, čo okrem proteínu potrebujeme na prípravu najlepších raňajkových lievancov?
Potrebujeme:
2 vajcia
1 zrelý banán
25 gr WPC protein s vanilkovou príchuťou (1 odmerka)
Voliteľné:
1/4 ČL sóda bikarbóna alebo kypriaci prášok do pečiva
1/4 ČL škorice
V mixéri si vyšľaháme banán s celými vajíčkami. Ja používam na všetko sekací mixér, ale kľudne môžete použiť aj ponorný. Pridáme proteín a znova premiešame, aby sa všetko dobre spojilo. Nakoniec môžeme pridať kypriaci prášok (prípadne sódu bikarbónu) a škoricu, nemusí to však byť. Proteín a banán lievance osladia skutočne dostatočne, takže žiadne ďalšie sladidlo nie je potrebné.
Na panvicu si dáme tuk (napr. kokosový olej alebo ja používam repkový za studena lisovaný) a polievkovou lyžicou formujeme lievančeky. Cesto je tekuté, takže sa pekne na panvici rozleje. Pozor lievančeky opekáme pomaly na nízkej teplote, inak sa pripália. Opekáme z obivoch strán do zlatohneda.
Ja som si lievance doplnila gréckym jogurtom a nakrájaným banánom, posypala škoricou a pokvapkala troškou medu (ale skutočne len tak pre estetický zážitok, lebo lievance sú sladké dostatočne). Do jogurtu som už tiež nepridávala žiadne sladidlo, príjemne lievance osviežil.
Z tohto množstva mi vyšli také dve porcie, takže môžete niekoho potešiť chutnými raňajkami.
Dobrú chuť 😊.
Komentáre
Zverejnenie komentára